Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba suedeza. Traduceri autorizate suedeza. Traduceri legalizate suedeza.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba spaniola.

Limba suedeza (in suedeza: Svenska) este o limba vorbita in majoritate in Suedia, si in minoritate in Finlanda. De asemenea este vorbita in alte parti ale lumii unde exista o minoritate etnica suedeza (de exemplu, in SUA). Suedeza este una dintre limbile scandinave, o sub-grupa a limbilor germanice (indo-europene). Suedeza este foarte apropiata lingvistic de limba daneza si de norvegiana.

Suedeza este limba nationala (dar nu oficiala) a Suediei, si este vorbita de majoritatea populatiei. Este limba oficiala in insulele Åland, un teritoriu autonom al Finlandei. Este limba secundara (dar oficiala) in Finlanda, dupa limba finlandeza. Suedeza este limba nativa pentru aproximativ 5,6% din populatia Finlandei. Dar limba se preda obligatoriu in scolile finlandeze, si este cunoscuta de majoritatea finlandezilor.

In Estonia, mai exista inca minoritati suedeze, care vorbesc limba materna. Dar majoritatea dintre ei au emigrat in Suedia din cauza invaziei sovietice a Estoniei dupa Al Doilea Razboi Mondial. In ziua de astazi, minoritatea suedeza in Estonia are multe drepturi referitoare la limba sa materna.
(sursa: Wikipedia)