Daca esti proprietarul masinii cu care intentionezi sa calatoresti in Turcia, poti intra in Turcia cu masina, fara probleme.

Daca insa, masina pe care o conduci nu este proprietate personala (este inmatriculata pe numele unui alt membru din familie, este masina firmei sau ai achizitionat masina in leasing), pentru a intra in Turcia cu masina respectiva vei avea nevoie de o imputernicire (procura) sau contract de comodat din partea proprietarului sau a firmei de leasing. Imputernicirea / Contractul de comodat trebuie traduse obligatoriu in limba turca si vizate la Consulatul Turciei. O alta varianta este apostilarea traducerii legalizate in limba turca.

Cea mai simpla procedura, pe care noi o recomandam clientilor nostri este vizarea traducerilor autorizate ale acestor imputerniciri la Consulatul Turciei. In acest caz, traducatorul care efectueaza traducerea trebuie sa fie pe lista traducatorilor agreati de Consulatul Turciei. De asemenea, este foarte important sa alocati timp suficient pentru aceasta procedura si sa nu lasati pe ultima suta de metri.

Ne putem ocupa de intreaga procedura pentru dvs., astfel incat sa puteti intra cu masina in Turcia.

Pentru o evaluare de timp si de pret, va rugam sa ne contactati pe email la traduceri@novacrin.ro