Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba olandeza. Traduceri autorizate olandeza. Traduceri legalizate olandeza.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba olandeza.

Limba olandeza (Nederlands), uneori desemnata si ca limba neerlandeza, este o limba germanica, inclusa in subgrupa limbilor vest-germanice. Olandeza este forma scrisa comuna a dialectelor germanice vorbite in Tarile de Jos si in Belgia (regiunile Flandra si Bruxelles).

Este limba oficiala a Tarilor de Jos si Surinamului si una din limbile oficiale ale Belgiei (alaturi de franceza si germana). Este vorbita si in posesiunile olandeze din Marea Caraibelor (Aruba si Antilele Olandeze), precum si in unele comunitati din Indonezia (fosta colonie olandeza). In total, olandeza este vorbita ca limba materna de circa 24.000.000 de persoane.

Olandeza reprezinta o forma literara a germanei de jos (Niederdeutsch), tranzitia dintre germana standard (Hochdeutsch) si olandeza standard fiind facuta de grupul de dialecte Bergisch-Limburgisch, vorbite in sud-estul Tarilor de Jos, nord-estul Belgiei si in regiunea Niederrhein din Germania. Dialectele de nord ale olandezei (provinciile Groningen, Drenthe si Overijssel) sunt chiar mai apropiate de dialectul saxon de jos al germanei decat de olandeza standard. Olandeza are multe asemanari si cu limba engleza, fiind a doua cea mai apropiata limba dupa limba frizona.
(sursa Wikipedia)