Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba japoneza. Traduceri autorizate japoneza. Traduceri legalizate japoneza.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba japoneza.

Japoneza (日本語, nihongo) este principala limba vorbita si scrisa in Japonia. Japoneza prezinta asemanari sintactice cu limbile altaice, si posibile influente de vocabular si morfologie din limbile malaio-polineziene. Pe durata ultimelor aproximativ 15 secole, in urma contactului cultural cu China, un numar important de cuvinte au patruns in limba japoneza, impreuna cu scrierea ideografica. In afara de caracterele chinezesti (numite in japoneza “kanji”), japoneza foloseste in prezent si “hiragana”, “katakana” (doua alfabete fonetice silabice paralele, de cate aproximativ 50 de simboluri fiecare), si ocazional “rōmaji” (caractere latine).

Este considerata o limba aglutinanta (care formeaza cuvinte si expresii prin alaturarea de morfeme) si se distinge printr-un sistem complex de forme de exprimare onorifica, reflectand structura ierarhica, “verticala”, a societatii japoneze.Se mai vorbeste in: Hawaii, Brazilia, Guam, Insulele Marshall, Palau, Taiwan.
(sursa Wikipedia)