Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba slovena. Traduceri autorizate slovena. Traduceri legalizate slovena.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba slovena.

Limba slovena (slovenščina sau slovenski jezik) este o limba indo-europeana din ramura limbilor slave sudice. Este folosita de aproximativ 2 milioane de oameni in toata lumea. Majoritatea vorbitorilor traiesc in Slovenia. Slovena este una dintre putinele limbi care au pastrat numarul dual din proto-indo-europeana. De asemenea, slovena si slovaca sunt cele doua limbi slave, al caror nume inseamna literar „slav” (slověnьskъ in slavona veche). Slovena este si una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Slovena este o limba foarte diversificata, deoarece are 48 de dialecte. Motivele principale ale numarului mare de dialecte sunt repartitia geografica si influentele lingvistice ale tarilor vecine. Marea diferenta dintre dialectele slovene consta in faptul ca acelasi gand poate fi exprimat prin doua cuvinte diferite. De aceea, oameni din diferite parti ale tarii intampina cateodata probleme in a se intelege. Dupa particularitatile dialectelor, Slovenia a fost divizata in sapte grupe: Primorska, Koroška, Gorenjska, Rovtarska, Štajerska, Dolenjska, Panonska.
(sursa: Wikipedia)