Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba portugheza. Traduceri autorizate portugheza. Traduceri legalizate portugheza.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba portugheza.

Portugheza (português, de asemenea língua portuguesa) este o limba romanica originara din nord-vestul Peninsulei Iberice (Galicia si nordul Portugaliei de astazi). Este unica limba oficiala in Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic, Portugalia si São Tomé si Príncipe, iar in Macao si Timorul de Est este co-oficiala cu chineza si, respectiv, tetum. Portugheza este oficiala si in Guineea Ecuatoriala impreuna cu limbile spaniola si franceza.

Portugheza se claseaza a sasea intre limbile lumii in functie de numarul de vorbitori nativi (peste 200 de milioane) si prima pe continentul sud-american (186 de milioane, peste 51% din populatia continentului). Este de asemenea o importanta limba de circulatie (lingua franca) in Africa. Portugheza s-a difuzat in intreaga lume in secolele XV-XVI, cand Portugalia a pus bazele unui vast imperiu colonial si comercial (1415-1999), raspandindu-se din Brazilia in America pana in Macao (China). In perioada coloniala, au aparut multe creole portugheze, in mod special in Africa, Asia si Caraibe.
(sursa Wikipedia)