Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba polona (poloneza). Traduceri autorizate polona (poloneza). Traduceri legalizate polona (poloneza).

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba polona (poloneza).

Limba poloneza (sau polona; polszczyzna, język polski) este o limba slava de vest, vorbita de aproximativ 42,5 milioane de persoane in intreaga lume, in principal in Polonia. Precedata de rusa si urmata de ucraineana, este cea de-a doua limba slava dupa numarul vorbitorilor.

Astazi, limba poloneza este limba oficiala in Polonia, unde este folosita de 37-38 milioane de vorbitori nativi. Multi vorbitori locuiesc si in partile vestice ale Belarusului si ale Ucrainei, precum si in Lituania estica, in special in jurul orasului Vilnius. Din cauza emigratiei din Polonia, se gasesc milioane de vorbitori in multe tari, cum ar fi Australia, Brazilia, Canada, Regatul Unit si Statele Unite ale Americii.

Poloneza este principala reprezentanta a limbilor lehitice, ramura a limbilor slave de vest. S-a dezvoltat pe teritoriul Poloniei actuale in principal din dialectele si graiurile slave vorbite in Polonia Mare si Polonia Mica. Lexicul este in mare parte comun cu cel al limbilor slave invecinate, in special slovaca (ruda cea mai apropiata), ceha, bielorusa si ucraineana.
(sursa Wikipedia)