Biroul de traduceri Novacrin ofera servicii de traducere in si din limba norvegiana. Traduceri autorizate norvegiana. Traduceri legalizate norvegiana.

Solicita acum o estimare de pret pentru serviciile de traducere in si din limba norvegiana.

Limba norvegiana (norsk, AFI [nɔʁsk] sau [nɔʃk]) este o limba germanica de nord care apartine familiei limbilor indo-europene. Norvegiana este vorbita ca limba materna de aproximativ cinci milioane de oameni, a caror majoritate locuieste in Norvegia. Limba norvegiana este inteligibila si pentru vorbitorii limbilor suedeza si daneza.

Limba norvegiana s-a dezvoltat din limba nordica veche la sfarsitul primului mileniu dupa Hristos. In timpul stapanirii daneze, ea a devenit in principal o limba a poporului, fiind inlocuita cu daneza de catre nobilime si oraseni. Preocuparea pentru a crea o varianta scrisa a limbii norvegiene porneste din secolul al XIX-lea; ca urmare directa, limba norvegiana contemporana foloseste patru variante scrise – bokmål, nynorsk, riksmål si høgnorsk. Primele doua sunt folosite de catre guvernul si administratia din Norvegia.
(sursa Wikipedia)