Cum să stăpâneşti o limbă străină fără a te înscrie la un curs oficial

Trebuie să vă fi confruntat cu situaţii în care v – aţi fi dorit să fi ştiut o limbă străina, astfel încât să nu fiţi nevoiţi să vă exprimaţi prin gesturi şi mimică. Iată şi motivul pentru care, este întotdeauna mult mai bine să te familiarizezi şi cu alte limbi în afară de limba ta maternă si de engleza uzuală.

Înscrierea la un curs nu reprezintă singura modalitate prin care puteţi stăpâni o limbă străină. Există şi alte metode, care nu implică niciun fel de cost:

Acordati mai mult timp invatarii limbii

Trebuie să vă cufundaţi în limba respectivă. Cu cât îi veţi dedica mai mult timp, cu atât mai repede se va derula şi procesul de învăţare. Se impune o combinaţie de activităţi, care să includă scrisul, cititul, conversaţia, ascultarea şi studierea expresiilor şi a cuvintelor.

Cititi si ascultati in mod regulat

Asculataţi pe iPod sau pe MP3 player în timp ce călătoriţi, sau faceţi orice altceva, care nu necesită un anumit grad de concentrare. Ascultaţi lucruri care vă fac plăcere, sau pe care le puteţi înţelege, fie în totalitate, fie parţial, şi pe care le puteţi citi.

Axati-va pe cuvinte si expresii

Trebuie să lucraţi pas cu pas spre construirea propriului vocabular. Începeţi prin a observa cuvintele şi felul în care se formează expresiile prin combinarea acestor cuvinte. Învăţati aceste expresii şi cuvinte prin citirea şi ascultarea repetitivă. Folosiţi – vă de dicţionarele online şi creaţi – vă propria listă de cuvinte în vocabular pentru a le putea analiza.

Bucurati-va de procesul invatarii

Nu trataţi toată această activitate ca pe o sarcină care trebuie finalizată cât mai repede cu putinţă. În schimb, găsiţi – vă propriul termen pentru a vă obişnui cu o limbă străină, şi nu insistaţi prea mult pe ceea ce nu puteţi să înţelegeti, sau nu puteţi memora sau pronunţa. Petreceţi – vă efectiv cât mai mult timp cu limba străină pe care o studiaţi.

Priviti la televizor si vizionati filme

Vizionarea filmelor şi a programelor de la televizor, cu subtitrări, poate fi de un real ajutor atunci când învăţăm o limbă străină. Reprezintă în acelaşi timp şi o metodă mult mai atractivă şi relaxantă de a ne familiariza cu limba respectivă.

Ascultati CD-uri

CD – urile cu cursuri de limbi străine sunt la dispoziţie pe piaţă, sau online. Chiar dacă nu sunt gratuite,  reprezintă o alegere mult mai economă decât un curs cu durata completă, care implică de regulă mai mulţi bani şi o mai mare perioadă de timp.

Ascultati muzica

Este important să vă şi distraţi atunci când încercaţi să stăpâniţi o limbă nouă şi nu poate fi nimic mai distractiv şi mai antrenant decât muzica. Cumpăraţi sau descărcaţi muzică străină şi ascultaţi – o în mod repetat.

Cititi reviste si ziare

Citiţi ziarele şi revistele străine şi încercaţi să înţelegeţi ce este scris acolo. Acest lucru vă ajută de asemenea şi pentru că acolo există multe cuvinte, care nu sunt scrise exact cum se pronunţă, sau cum se aud. Astfel, este întotdeauna foarte important să observăm cum se scriu acele cuvinte. De asemenea, ori de câte ori daţi peste un cuvânt pe care nu l – aţi mai auzit până atunci, notaţi – vi – l pentru a – i căuta înţelesul într – un dicţionar, mai târziu.

Folositi-va de mnemotehnica pentru a memora cuvintele

În acest proces, se folosesc imaginile pentru a lega un cuvânt din limba dvs. de un cuvânt echivalent dintr – o limbă străină. De exemplu, pentru un cuvânt din limba engleză de genul „Morocănos”, al cărui echivalent în limba franceză este ‘grognon’, se foloseşte imaginea unui om morocănos care mormăie cu iritare.

Vorbiti doar in limba respectiva

Vorbiţi o zi întreagă în limba străina respectivă. Oricât de dificil vă va veni să vă exprimaţi, nu treceţi în limba maternă, doar pentru că acest lucru va este mai confortabil.

Conversati cu vorbitorii nativi

Un schimb de limbi reprezintă un proces prin care doi sau mai mulţi oameni conversează cu alte persoane vorbitoare nativ a unei alte limbi straine

Urmând aceste metode, puteţi ajunge să stăpâniţi o limbă nouă, ceea ce vă va putea ajuta pe viitor, în cazul în care va trebui să călătoriţi în străinătate.

Pe www.carti-dictionare.ro puteti gasi o bogata oferta de carti cu CD, dictionare si alte materiale utile pentru invatarea oricarei limbi straine.