Termeni si conditii cu privire la confidentialitatea informatiilor si Politica referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Va rugam sa cititi cu atentie inainte de a ne contacta. La momentul contactarii unui reprezentant al Biroului de traduceri Novacrin pe cale directa, telefonica sau scrisa se presupune ca ati luat la cunostinta despre Politicile noastre de confidentialitate si cele cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pentru utilizarea acestui website si a serviciilor oferite.

Politica de confidentialitate si Politica referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, numite in continuare Politicile, sunt parte integranta a Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului si a serviciilor oferite de Biroul de traduceri Novacrin in calitate de Prestator, prin societatile sale, Novacrin SRL, Novacrin Expert SRL si Novacrin Consult SRL, si au valoare contractuala.

Aceste Politici explica ce informatii colectam de pe website-urile noastre sau prin formularele de comanda transmise pe email, prin intermediul website-ului sau a altor aplicatii sau informatiile colectate si completate telefonic, prin email, prin fax, prin chat-uri sau la sediiile Biroului de traduceri Novacrin, cum le folosim, in ce scopuri si care sunt drepturile si obligatiile pe care le aveti cu privire la informatiile colectate.

Prin utilizarea site-urilor si aplicatiilor web apartinand Biroului de traduceri Novacrin si apelarea la serviciile Biroului de traduceri Novacrin va exprimati implicit acordul cu privire la aceste Politici.

Daca nu sunteti de acord cu acestea, nu ar trebui sa utilizati acest website si nici sa ne contactati sau sa apelati la serviciile noastre. Prezenta politica se aplica tuturor website-urilor, adreselor de email, telefoanelor de contact, fax-urilor, chat-urilor, discutiilor fata-in fata si altor mijloace de comunicare aflate in proprietatea Biroului de traduceri Novacrin sau utilizate de catre acesta in relatie cu solicitarile de traduceri, transcrieri si alte servicii cu privire la corespondenta comerciala si actele transmise de catre clienti (in calitate de Beneficiari) direct sau prin mijloace de comunicare electronica la distanta. Accesul, vizitarea, utilizarea website-urilor si aplicatiilor electronice ale Prestatorului, si contactarea si trimiterea de informatii si documente catre Prestator de către dumneavoastră se supune termenilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă întreaga ințelegere (contractul) dintre părți.

Biroul de traduceri Novacrin își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-urilor si/sau aplicatiilor sale, precum și Politicile, fără nici un fel de notificare prealabilă. De aceea, vă rugăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica Politicile pe care ați agreat să le respectați.

Biroul de traduceri Novacrin respectă caracterul privat și securitatea informației furnizate de către dumneavoastră atunci când utilizați acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop în care a creat și aplică prezenta Politică de confidențialitate.

Acordul de confidentialitate cu privire la informatiile trimise voluntar de catre Beneficiari si/sau colectate

1. Este inteles si acceptat faptul ca informatiile prezentate mai jos sunt si trebuie sa ramana confidentiale in conformitate cu dispozitiile prevazute de legislatia romana in vigoare.
Prestatorul si persoanele autorizate ale prestatorului se obliga sa pastreze confidentialitatea asupra continutului si a tuturor informatiilor la care are acces prin primirea spre traducere a diverselor documente si se obliga sa nu copieze sau sa se foloseasca in orice alt mod de informatia dezvaluita si sa foloseasca documentele doar in scopul in care au fost transmise. In cazul incalcarii acestor obligatii se vor aplica prevederile legislatiei romane in vigoare.
2. Prestatorul poate dezvalui Informatia Confidentiala si va limita dezvaluirea in cadrul propriei sale organizatii, catre administratori, parteneri, membri, angajati sau contractori independenti (numiti persoane autorizate) care au nevoie absolut necesara de a cunoaste aceste informatii. Prestatorul si persoanele sale autorizate nu vor dezvalui informatia confidentiala obtinuta decat in conditiile specificate de lege.
3. Acest Acord nu impune nici o obligatie asupra Prestatorului cu privire la orice Informatie Confidentiala (a) care a intrat in posesia sa inainte de semnarea acestui acord; (b) este sau devine o problema de interes public. (c) asupra careia intervine o obligatie legala cu privire la dezvaluirea acesteia.
4. Acest Acord desemneaza intregul acord dintre parti privind dezvaluirea de Informatii Confidentiale. Orice adaugare sau modificare la acest Acord trebuie facuta in scris si semnata de catre parti.
5. Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu prezentul acord, inclusiv referitor la incheierea, executarea ori desfiintarea lui, daca nu se poate rezolva pe cale amiabila de reprezentantii partilor, se va solutiona pe calea prevazuta de legea romana de catre instantele din Bucuresti.

Ce date colectam? Ne rezervam dreptul de a colecta si stoca informatiile clientilor: nume, adresa, email, telefon, cnp, serie si nr. buletin, date bancare, servicii comandate, pe intreaga durata necesara indeplinirii comenzilor, precum si dupa aceea, pe o perioada nedeterminata, in vederea indeplinirii obligatiilor legale juridice si fiscale, precum si in vederea realizarii de statistici pentru uzul nostru intern.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Biroul de traduceri Novacrin are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

In ce scop colectam datele personale? Colectarea datelor se face in raport cu reglementarile legale in vigoare, de la potentiali clienti sau de la clienti. Scopul colectarii datelor este utilizarea acestora de catre Biroul de traduceri Novacrin pentru oferirea catre clienti si potentialii clienti de informatii cu privire la serviciile noastre, transmiterea de oferte comerciale, inregistrarea comenzilor, emiterea de documente fiscale, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, expedierea catre dumneavoastra a produselor comandate, precum si in scopuri de marketing si publicitate.

Obligatie de furnizare date personale. Nu sunteti obligat(a) sa furnizati aceste date insa refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea inregistrarii/efectuarii comenzii sau de a va oferi informatii cu privire la serviciile / produsele oferite. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii exclusive de catre operatorii nostri. Este interzisa clientilor sau potentialilor clienti furnizarea de date false sau incomplete cand se completeaza o comanda, caz in care ne rezervam dreptul de a intreprinde masuri legale impotriva persoanelor in cauza.

Ce drepturi aveti?

– Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.

– Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati modificarile. De asemenea, daca doriti stergerea datelor dumneavoastra din baza noastra de date, va rugam sa solicitati aceasta prin: email, fax sau in scris la adresa sediului afisat pe site, tinand cont de limitarile mentionate mai jos:

Limitare cu privire dreptul a interventia asupra datelor furnizate. In momentul in care ati contactat Biroul de traduceri Novacrin, pe cale telefonica sau prin intermediul website-ului, email-ului sau orice alta cale de comunicare, va exprimati implicit acordul cu privire la stocarea pe o perioada nedeterminata, in baza noastra de date, a informatiilor pe care ni le-ati furnizat in mod voluntar, inclusiv stocarea copiilor electronice dupa actele transmise spre evaluare, pe cale electronica. Aceste informatii precum si nicio informatie privind corespondenta comerciala nu pot fi sterse la cerere din baza de date a Biroului de traduceri Novacrin, acestea fiind stocate atat in scopul realizarii statisticilor comerciale interne ale Biroului, cat si in scopuri de ordin legal, pentru opozabilitate, ca dovezi, in caz de litigii comerciale.

Aceasta inseamna ca nu puteti solicita sa inlaturam din baza noastra de date, din arhiva noastra sau din arhiva corespondentei transmise/ primite de la dvs. dovada ca ne-ati contactat, ca v-am contactat sau dovada ca intre noi si dvs. a existat un schimb de comunicari, precum, nu putem garanta ca putem sterge continutul acestor comunicari si nici fisierele atasate acestora.

Ce garantii oferim? Garantam confidentialitatea datelor: nu vom furniza nici o informatie (nume, adrese, comenzi, etc) la terte parti cu exceptia categoriilor de persoane mentionate la punctul Cui vor fi transmise datele colectate, si doar in scopul pentru care au fost colectate.

Cui vor fi transmise datele colectate? Datele personale ale clientilor vor putea fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

De asemenea, Biroul de traduceri Novacrin poate transmite datele personale ale clientilor urmatoarelor categorii de persoane:

– partenerilor nostri contractuali, implicati in realizarea serviciilor oferite de Biroul de traduceri Novacrin
– angajatilor
– curierului sau postei
– furnizori de servicii si bunuri
– societati bancare
– societati de recuperare a creditelor
– procesatorilor de plati

Cum va exprimati acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal?
Prin utilizarea formularelor de contact sau de cotatii de pret de pe site, contactarea telefonica, prin chat, prin aplicatii etc. sau transmiterea de email-uri catre Biroul de traduceri Novacrin, prin completarea si semnarea formularelor de comanda va dati acordul explicit cu privire la colectarea si prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, indiferent ca ati plasat o comanda sau nu. De asemenea, la momentul contactarii unui reprezentant al Biroului de traduceri Novacrin pe cale telefonica sau scrisa se presupune ca ati luat la cunostinta despre Politicile noastre de confidentialitate si cele cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pentru utilizarea acestui website si a serviciilor oferite.

Declinarea responsabilitatii
Biroul de traduceri Novacrin nu poate fi tinut responsabil in nici un fel pentru datele cu caracter personal ale utilizatorilor, care sunt furnizate in mod voluntar prin sesiuni de discutii, chat, comentarii, schimburi de mesaje electronice, forum-uri de discutii sau alte activitati asemenatoare desfasurate pe site, in cazul in care aceste date vor fi utilizate de catre terte persoane, in cazul in care utilizatorii folosesc pentru a ne contacta, instrumente ne-securizate (de ex. telefoane, tablete, adrese de email, computere publice, sesiuni, etc. utilizate in comun cu alte persoane).

Informatii referitoare la stocarea automata de informatii pe computerul dvs.
In momentul accesarii website-urilor noastre, este posibil ca acestea sa stocheze un volum de informatie in computerul dumneavoastra. Aceasta informatie este in forma de „cookies” sau un fisier de date similar cu acesta si reprezinta o facilitate cu ajutorul careia Biroul de traduceri Novacrin ofera vizitatorilor site-ului o navigare mai usoara. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator. In structura fiecărui browser Internet exista optiunea de a sterge „cookies” de pe hard-drive, de a bloca primirea de „cookies” sau de a primi un mesaj în momentul in care un „cookie” este stocat in calculatorul dumneavoastra.